Betydningen af en hjemmeside for en skole

At have en veldesignet, hurtig, interaktiv og tilgængelig hjemmeside er afgørende for ethvert uddannelsesinstitut.

 

Sagen er, at nogle skolewebsteder ikke leverer markedsføringsbudskabet eller det rigtige indtryk for skolen af et websted af dårlig kvalitet – uanset om det drejer sig om indhold, billeder, lydhørhed eller tilgængelighed. I tilfælde af at tage stilling til, hvilken skole man skal gå på, kan dette være en afgørende faktor for at vælge eller ikke vælge en bestemt skole. Især hvis forældrene eller eleverne ikke ved så meget om skolen i første omgang.

 

En skolehjemmeside skal være et sted, hvor elever, potentielle elever og deres familier kan gå hen for at lære alt, hvad de har brug for at vide om den skole. Hjemmesiden vil fungere som en konstant repræsentant, hvor potentielle elever kan få førstehåndsinformation om den måde, en skole kører sin akademiske kalender på.

Derfor skal en skolehjemmeside ikke kun være iøjnefaldende, men også konstant opdateret og nem for eleven eller forælderen at bruge.

 

Med en hjemmeside kan du lægge opslag op på nettet, hvor forældre og elever til enhver tid kan tilgå dem og vil dermed blive opdateret fra gang til gang. Køb hjemmeside designet specielt til skoler.

 

Vedligeholdelse af en hjemmeside til skoler

De sidste par år, hvor mange skoler trak sig tilbage til virtuelle klasseværelser, og hvor Microsoft Teams og Zoom var den foretrukne mulighed for undervisning, blev det afgørende for skolerne at gøre fuld brug af deres skolehjemmesider.

 

Det er trods alt en af de nemmeste måder at formidle information til en stor gruppe mennesker. Alligevel indeholdt nylige rapporter på sociale medier forvirrede forældre, der beklagede forældede skolehjemmesider og en fuldstændig mangel på information om skoleåbning på sociale medier.

 

Et indholdsstyret system

Det betyder ganske enkelt en hjemmeside, som du nemt kan opdatere, lige så nemt som at redigere et word-dokument. Alt for ofte bliver skoler og gymnasier tilbudt hjemmesider af velmenende folk, der beskæftiger sig med webdesign og webudvikling. Fristelsen til at spare penge og ikke forarge kan betyde en ’død’ hjemmeside med billeder af elever, som nu selv har børn, og nyheder fra 2005, da ingen ved hvordan man administrerer siden. Det er prisen værd at ansætte en god it-virksomhed, som vil sikre, at du ejer dit eget domænenavn, får det websted, du ønsker, og at du har uafhængigheden og uddannelsen til at holde den side i gang, som børnene ville sige, og laver meget af det tunge løftearbejde med hensyn til administration af skolen.

 

Tilladelsessedler, boglister og specialiseret indhold om fritidsaktiviteter kan alle tilføjes for at reducere antallet af telefonopkald, samtaler og kontortimer, der er nødvendige for at drive en travl skole.

 

Sociale medier er din ven

Traditionelt finder skoler, at de tager fat på den ‘mørke side’ af sociale medier, da cybermobning og upassende indhold bliver daglige problemer i de fleste sekundære skoler og folkeskoler. Der er fare for, at du ikke omfavner den gode positive side af sociale medier og poster dine stolte præstationer, presserende beskeder og indhold, som afspejler din uddannelsesinstitutions etik og etos. Det handler ikke kun om ‘synes godt om’, men igen om at reducere administrationstimerne, efterhånden som informationen bliver tilgængelig i en nem form for både nuværende og potentielle studerende

 

Din hjemmeside kan være skolens virtuelle ‘fotogalleri’ og arkiv, når du fejrer din historie, dine elever både fortid og nutid og mest af alt holder eleverne og deres værger, forældre og venner fuldt ud opdateret med semesternyheder og vital information. Resten af verden er nu fuldt digital, så det er på høje tid, at pædagogerne indhenter det.