Den ultimative guide til et road trip

Uanset om du er på vej til mormor i en lang weekend eller på vej ud på et episk eventyr, kan en biltur være den perfekte udflugt. Men med så mange ting at tage hensyn til (f.eks. benzinforbrug og stoptider) kan det også være stressende. Derfor har vi samlet en liste med tips, der kan hjælpe dig med at guide dit eventyr.

Den ultimative guide til et road trip

Det er sjovt at planlægge en bilferie, men det kan også være stressende, hvis du ikke er forsigtig. Her er nogle tips til, hvordan du kan gøre din næste rejse mere behagelig:

 • Planlæg i forvejen! Jo mere tid du har, jo bedre er du stillet, når det bliver tid til afrejsedagen. Hvis det er muligt, så bestil alt på forhånd, og lav en rejseplan for dig selv, så der ikke er noget, der glider ud i sandet.
 • Tag spil med dig! Kortspil som poker eller Uno er gode måder at fordrive tiden på, mens du kører lange strækninger; brætspil som Scrabble er perfekte, fordi de ikke kræver meget plads og kan hjælpe med at holde alle underholdt i lange strækninger mellem stop (eller endda om natten). Hvis ingen af disse spil virker som noget, der ville fungere godt med din gruppe, så kig på nettet – der er sikkert noget derude, der passer perfekt til deres smag!

Afsnit: Hvad du har brug for road trip spil

Medbring et sæt kort. Kort er en god måde at fordrive tiden på, især hvis du rejser med børn eller andre personer, der ikke er så glade for brætspil. De kan spilles af alle aldre, hvilket gør dem ideelle til lange bilture, hvor alle har forskellige interesser og energiniveauer.

Du kan endda prøve at finde på dit eget spil! Bare sørg for, at det er let nok til, at selv yngre børn kan forstå det, men stadig sjovt nok til, at ældre mennesker ikke keder sig ved at spille det igen og igen.

Afsnit: Snack-idéer til en road trip

 • Fødevarer, der er nemme at spise i bilen
 • Fødevarer, der er nemme at pakke
 • Fødevarer, der er nemme at opbevare
 • Fødevarer, der er nemme at rydde op efter (og som ikke giver pletter på bilen)

Hvis du skal ud på en lang biltur, er det vigtigt at pakke mad, der holder dig mæt, indtil du stopper næste gang. Nogle af vores yndlingssnacks er bl.a:

Afsnit: Road Trip musik

 • Lyt til musik, du kender.
 • Lyt til musik, du kan lide.
 • Lyt til musik, du aldrig har hørt før.
 • Lyt til musik, der er afslappende eller giver en følelse af fred og ro (f.eks. klassisk musik).
 • Lyt til optimistiske sange, som giver dig lyst til at rejse dig og danse rundt i bilen (f.eks. pop).
 • Hvis der er børn med i bilen, kan du prøve at spille nogle spil som “I Spy” eller “20 spørgsmål” under kørslen; det vil underholde dem uden at distrahere føreren for meget!

Afsnit: Den ultimative afspilningsliste til bilture

Den første ting, du skal overveje, når du laver din spilleliste, er, hvilke sange du vil høre. Du kan inkludere alt fra klassikere til de nyeste hits, men sørg for, at det er musik, der vil gøre alle glade. Hvis der er én ting, jeg har lært på mine mange bilture med venner og familie, er det, at folk har meget forskellig musiksmag (og også mad).

Husk på, at nogle kunstnere og bands kan blive betragtet som stødende af nogle lyttere – hvis du kører med en person, der ikke kan lide visse genrer eller kunstnere (eller bare én sang), så prøv at undgå de pågældende numre på din playliste!

Når du har besluttet dig for, hvilke sange der skal indgå i din ultimative afspilningsliste til bilture, er der to måder at organisere dem på: alfabetisk eller kronologisk (efter årstal). Begge måder fungerer godt; men hvis du bruger et alfabetisk system, skal du dog undgå at sætte sange ved siden af hinanden med lignende titler eller temaer.

Planlæg din episke bilferie med familien med denne ultimative guide.

 • Planlæg din episke bilferie med familien med denne ultimative guide.
 • Lav en vejplanlægger til hver person i din familie, og sørg for at medtage:
 • 1) Favorit snacks og drikkevarer, herunder alle dem, der skal køles eller fryses (og hvor længe de kan holde sig uden for køleskabet).
 • 2) Spil, som alle vil nyde at spille, f.eks. et brætspil eller et kortspil. Hvis du har yngre børn, skal du sørge for, at de passer til børnenes aldersgruppe!
 • 3) Musikvalg, som bør omfatte både gamle favoritter fra barndommen og nye sange, der er udgivet i tidens løb. Dette vil være med til at holde alle engageret under hele rejsen!

Vi håber, at denne guide har hjulpet dig med at planlægge din episke bilferie med familien! Der er også massere af biludstyr, du kan tage med på bilferien. Vi ved godt, at det kan være stressende at tænke på, men hvis du følger disse tips og tricks, lover vi, at din tur bliver sjov og nem. Husk bare, at det vigtigste er at have det sjovt med din familie – så du skal ikke bekymre dig for meget om at planlægge alting perfekt (eller overhovedet). Bare følg med strømmen og nyd det hele!