Derfor kan en mundkurv til din hund være en god idé

De fleste hundeejere ønsker højst sandsynligt ikke, at putte en mundkurv om deres kære, lille og højtelskede hund. Det kan se ubehageligt ud – men skaber det overhovedet gene for din hund?

Dette spørgsmål, og andre, besvarer vi i denne artikel. Der findes faktisk også hunderacer hvor det, ifølge fødevarestyrelsen, er et lovmæssigt krav for hunden at have mundkurv på. Dette omfatter en række hunderacer, som nu er ulovlige at anskaffe sig. Hvis du erhvervede dig en af disse hunde før loven indtraf, skal de nemlig have mundkurv på, når du og hunden er ude.

Hvornår er en mundkurv en god idé?

 

En af de mest oplagte årsager for din hund at bruge mundkurv, er hvis den agerer aggressivt, og kan finde på at bide. Det vil den ikke kunde, hvis den er iført en ordentlig mundkurv. Der kan være mange årsager til hvorfor en hund er aggressiv; eksempelvis hvis den har været udsat for traumer, har specifikke adfærdsudfordringer og lignende. Så vil det naturligvis være oplagt, at bruge en mundkurv under gåture, eller i de situationer, hvor den bliver aggressiv.

Et andet godt tidspunkt at bruge mundkurv til din hund kan være under rejse, eksempelvis i en lufthavn. Forskellige flyselskaber har forskellige regler og krav, som skal overholdes, når du rejser med din hund. Det er ikke sikkert, at din hund på nogen måde er aggressiv – men for at skabe tryghed omkring dig, kan end mundkurv være en god idé. Der findes mange mennesker, som er enormt bange for hunde, og her kan en mundkurv måske afhjælpe eventuel frygt hos dine medpassagerer (og derved skabe god stemning for alle).

Når du har din hund med i udlandet, kan det også være, at der findes lokale regler som påkræver brug af en mundkurv. I dette tilfælde skal du selvfølgelig følge reglerne, for at undgå eventuelle konsekvenser, det kunne medføre.

Husk og træn din hund i brug af mundkurv

 

Din hund vil højst sandsynligt være en smule utryg eller ukomfortabel, hvis du bare propper en mundkurv på den, ud af det blå. Inden du sætter den på og bruger den, skal du træne din hund i brugen og hjælpe den med at se hvor ufarlig en hundemundkurv er. Denne tilvænning gøres over et stykke tid, hvor man tager det hele et skridt af gangen. For eksempel kan du starte med at lægge mundkurven, hvor hunden frit og naturligt kan snuse til den. Gradvis vender du så hunden til, at den skal være på hunden. Læg den eventuelt på hovedet, på næsen, og giv den ros, når det går som det skal. Første gang du sætter mundkurven på, skal den være løs, og sidde der i kort tid. Gradvist kan du gøre den ”strammere” og lade den sidde i længere tid, indtil hunden er komplet tryg ved brugen af den. Hvis du vil have hjælp af en hundetræner til dette, kan du finde et komplet overblik på denne hjemmeside.